Teksten - Sport-Active Nederland

Title
Ga naar de inhoud
Extra
Martine Stam: Het nieuwe gezicht bij Sport-Active Nederland
‘Ik help graag mensen om hun grenzen op te zoeken en te verleggen.’
 
 
Gisteren werd bekend dat Martine Stam het team van Sport-Active Nederland gaat versterken. We werden verrast door de talloze reacties van mensen die zeiden: Wat een geweldig persoon om erbij te hebben! Nu wisten Alexander en Emily dit natuurlijk! En heel veel mensen in de triathlon-, zwem en sportwereld kenden deze 25-jarige duizendpoot al. Toch voelde Alexander haar aan de tand, want ze maakte toch wel een bijzondere switch…
 
Kennismaking
Alexander: Afgestudeerd als ingenieur, goede baan bij Lievense en toch na 5 maanden de switch maken naar Sport-Active Nederland. Vertel….
Martine: Eigenlijk was ik er na een week al uit; Stilzitten achter een bureau is niks voor mij. Daarom ging ik heel veel sporten. ’s Ochtends voor werktijd zwom ik en na werktijd ging ik hardlopen of fietsen. Dit om de uren die ik zat te compenseren en mijn energie kwijt te kunnen.
Alexander: Maar dan nog. Ook bij Sport-Active Nederland zit je achter een bureau. Niet de hele tijd, maar je komt ons team juist op administratief én uitvoerend versterken.
Martine: Maar juist de combinatie van sport, het organiseren van toffe dingen en het uitvoeren ervan sprak mij ontzettend aan. Daarnaast was ik met jullie in aanraking gekomen door de IJsselmeeroversteek van mijn toenmalige vriend Victor (den Heijer red.) en was ik zelf meegeweest met een zwemtrainingskamp op Lanzarote. Dit waren geweldige ervaringen en het klikte meteen tussen mij Emily en jou. Dit zorgde ervoor dat ik ging nadenken: Blijf ik bij Lievense of durf ik de stap te nemen om iets geweldigs te gaan doen?
Alexander: Je koos voor dat laatste. Wat vind je zo geweldig aan deze job?
Martine: Het omvat eigenlijk alles wat ik leuk vind om te doen. Daarnaast had ik vroeger altijd al wel de droom om iets voor mijzelf te beginnen. Ik ben erg ondernemend en creatief. Dit laatste kan ik optimaal benutten in dit bedrijf. Ik heb al tal van ideeën die ik graag zou willen organiseren.

Mountainbiken op Lanzarote en nieuwe zwemtochten
Alexander: Heb je al concrete plannen?
Martine: Ik ga met Sport-Active vanaf het najaar op Lanzarote naast het reguliere programma ook mountainbike trainingskampen organiseren en wellicht in de toekomst op meerdere plekken. Maar ik vind het bijvoorbeeld ook erg belangrijk dat mensen in open water zich veilig voelen. Als reddingsbrigade-instructeur zal ik daarom ook allerlei lifesaving cursussen en zwemlessen in open water voor kinderen gaan organiseren. Ook zitten er een paar nieuwe zwemtochten aan te komen, maar daar kan ik nu nog even niets over zeggen.
Alexander: Je kunt wel iets vertellen toch?
Martine: Nouja, we zijn bezig met het Dolfinarium en een unieke zwemtocht in de Biesbosch.
Alexander: Tof. Zwemmen met Dolfijnen?
Martine: Zoiets, maar daar komen we binnenkort vast wel mee naar buiten!

Buitenlucht & zwemmen naar Azië
Alexander: Over buiten gesproken. Je zeilt, windsurft, zwemt, fietst, loopt hard en gaat binnenkort de Gelreman doen. Waarom maakt sporten in de buitenlucht je zo blij?
Martine: Ik ben van kinds af aan al een buitenmens. Ik hou niet van stilzitten. Daarnaast leer ik graag nieuwe dingen en verleg ik graag mijn grenzen. Dat wil ik ook aan de deelnemers van onze reizen gaan meegeven. Veel mensen blijven veilig binnen de lijntjes van hun eigen kunnen. Hoe tof is het om bijvoorbeeld eens op een trainingskamp mee te gaan en bergen te beklimmen waarvan je eerst dacht dat je dat nooit zal kunnen? Of zo’n IJsselmeeroversteek, hoe tof is dat als je de overkant haalt? Het maakt dan toch niet uit of je dat binnen 5 uur of 10 uur doet! Je hebt iets ongelooflijks gedaan!
Alexander: Dus jij zwemt ooit het IJsselmeer nog over?
Martine: Zeker! En wil ooit nog wel eens een continentale oversteek doen!
Alexander: Van Europa naar Azië?
Martine: Jij doelt op de Bosporus? Die komt in 2020 bij ons op de agenda hé! Alleen wel voor onze memberleden.
Alexander: ja, vertel daar eens iets over.

Sport-Active Membership
Martine: Je kunt vanaf 5 april 2019 lid worden van Sport-Active Nederland. Dit lidmaatschap geeft je allerlei voordelen bij webshops, je krijgt exclusieve privileges en we organiseren Super training Sundays en exclusieve evenementen voor memberleden, waaronder een oversteek tussen Europa en Azië!
Alexander: Ja, die oversteek lijkt mij super tof. En is slechts 4km hé?
Martine: Precies. Dat is voor iedereen te doen.

Drukke periode van Alexander en Emily
Alexander: Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik ook ontzettend blij ben dat je ons team op kantoor komt versterken. De afgelopen maanden hebben Emily en ik keihard gewerkt om zowel alle reizen die we aanboden goed te verzorgen, terwijl werkzaamheden op kantoor ook gewoon gedaan moesten worden. Doordat jij er nu bij komt, kunnen we de kwaliteit weer leveren die we willen leveren.
Martine: Precies. En ik vind het contact met klanten ook erg leuk om te doen. Dus laat ze mij maar mailen!
Alexander: Dat is heel fijn! Aankomend weekend ga jij mee als trainer bij het zwemtechniekweekend en daarna ga je aansluitend naar Boedapest, Ibiza en Gorges du Verdon. Je wordt wel gelijk door ons in het diepe gegooid.
Martine: Heerlijk toch! Ik ben alleen maar blij dat ik jullie kan helpen, versterken én vooral samen met jullie de goede stap richting de toekomst te maken!
Gerelateerd aan het interview:Mountainbike Trainingskamp Lanzarote


Terug naar de inhoud